Briesmas iegūt nepareizu priekšstatu par Dievu

„Netaisi sev elku tēlus vai dievekļus…”

Domājot par šīs nodaļas virsrakstu, varbūt kāds sagaida, ka šeit tiks aprakstīta Dieva personība. Bet tādā gadījumā viņš pievilsies. To izdarīt ir vienkārši neiespējami. Pats Dievs to ir stingri aizliedzis!

„Netaisi sev elku tēlu vai kādu atveidu nedz pēc tā, kas ir augšā debesīs, nedz pēc tā, kas ir virs zemes, nedz pēc tā, kas ir ūdenī zem zemes. Nezemojies to priekšā un nekalpo tiem!(..)”

Ar šiem vārdiem iesākas otrais no desmit Baušļiem, kas Bībeles oriģinālā uzrakstīts 2.Mozus 20. nodaļā 4. un 5. pantā. Nekādā gadījumā Dievs nevēlas Sevi sajaukt ar kādu radījumu. Viņš necieš, ka kāds cits ieņem Viņa vietu. Šīs tiesības par labām atzīs jebkura cilvēcīgi atzīta autoritāte. Bet bauslis aizliedz arī jebkādu Dieva attēla izgatavošanu. Kādēļ? Tādēļ, ka atsevišķos gadījumos tas var novest pie nepareiza priekšstata par Dievu. Dievs ir lielākais noslēpums. Viņa būtību mēs nevaram sev priekšā stādīties.

Daudziem ļaudīm ir iebildumi pret noslēpumiem. Vieniem tie liekas neinteresanti, jo tos nesaprot un no tiem nevar saņemt nekādu labumu. Citi domā, ka noslēpumi kalpo tikai izklaidēšanai vai prāta asināšanai. Bet par noslēpumu Dievs mēs tā nevaram runāt. Visu, ko cilvēkam ir nepieciešams zināt par šo noslēpumu, mēs varam atrast Bībelē.